Галерия

Учениците от 2-г клас при НУ „Христо Ботев“ – Пловдив се включиха активно в отбелязването на Международния ден на авиацията и космонавтиката с презентация, беседа и постер.

Днес, 12.04.2022 г. Иван Пенев – директор на НУ „Христо Ботев“ – Пловдив връчи благодарствено писмо на Момчил Стоянов – родител на Божидар и Никол Стоянови от 4-г клас за активно участие и доброволческа дейност във връзка с обновяване и реновиране на училището ни!

Отлично представяне на нашите ученици на финала на Международен турнир „Математика без граници“
В периода 06 – 08 август 2021 година в град Несебър се състоя финалът на VIII Международен турнир „Математика без граници“. В него участваха 1 234 ученици от първи до дванадесети клас от 17 държави – Австралия, Азербайджан, Бангладеш, България, Китай, Естония, Индонезия, Казахстан, Малта, Филипините, Северна Македония, Румъния, Русия, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан. Участниците се състезаваха в рамките на един астрономически час върху 20 задачи със свободен отговор.
От нашето училище класираните ученици се представиха отлично и заеха призови места.
Калоян Тодоров от I В клас – бронзов медал
Ралица Мирчева от II А клас – диплом
Мартин Бойчев от II Б клас – бронзов медал
Нунцио Падуано от III А клас – сребърен медал
Деян Бойчев от IV А клас – брознов медал.
Браво на децата, които достойно представиха НУ „Христо Ботев“ – Пловдив, родителите им и техните учители!
Участниците във финала бяха поздравени от Президента на Република България, Кмета на община Несебър и от организатори на турнира от България, Узбекистан, Турция и Казахстан.
Иновативни училища обменят добри практики.
На 20 май във връзка с иновативния ни проект „Вдъхновени от книгите“ учениците от 3″д“ клас се срещнаха с четвъртокласници от НУ“Климент Охридски“-гр.Пловдив. Децата споделиха кои са любимите им книги,защо ги харесват,показаха свои проекти и читателски дневници. Срещата беше организирана от учителите Николина Русева  и Петя Илиева. Те презентираха добри иновативни практики и постигнатият напредък в двете училища. За всички участници това беше ново,интересно и вълнуващо преживяване.

НУ „Христо Ботев“ – Пловдив се включи активно в инициативата, свързана с 18.03.2021 г. –

Световен ден на рециклирането, България 2021

Световният ден на рециклирането е инициатива, насочена към градовете и включва училища, фирми, организации и единици хора, които са насочени и демонстрират различни начини да се рециклират ежедневни отпадъци. Всички изброени са символично наречени “Герои на рециклирането”, каквато е и отново темата на събитието, през тази година.

Приветствие и поздрав от г-жа Георгиева – 3а клас и г-жа Узова – 3б клас и техните ученици към първокласниците от 1а и 1 б класове.

Дейности по училищен иновативен проект „Вдъхновени от книгите“

Ден на отворените врати в НУ“Христо Ботев“,гр.Пловдив 2020г.

Ден на розовата фланелка-2020г.