Loading...
edu-logo

ул. „Зайчар“ 7, Пловдив

Темата за пожарната безопасност и  защитата на населението, засегната в конкурса „С очите си видях бедата“

от | май 28, 2024 | Новини

Темата за пожарната безопасност и  защитата на населението, засегната в конкурса „С очите си видях бедата“, се оказа силно вдъхновяваща за децата от различни възрастови групи. Те изразиха своето разбиране и вълнение от работата и смелостта на огнеборците, които всекидневно спасяват животи чрез картини и въображение. Дълбоките чувства, които децата предадоха чрез своите рисунки, чрез различни техники и сюжети станаха повод на 27 май 2024 година да бъде открита изложба в Градската художествена галерия с най-добрите творби, достигнали общинския етап от конкурса. На същото събитие се състоя и награждаването на призовите места.
Победителката в Общинската надпревара на конкурса „С очите си видях бедата“ Даяна Сиракова от 2 „г“ клас на НУ „Христо Ботев“, беше сред отличените деца и в Областния кръг. Нейната рисунка, впечатлила журито със своето силно послание и художествени умения, беше наградена с първо място в своята възрастова група и продължава в надпреварата на национално ниво.
На празничната церемония в зала „2019“, децата получиха своите отличия от областния управител Илия Зюмбилев, гл. инспектор П. Тосков- началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в регионалната дирекция и организатора на събитието- директира на РДПБЗН Пловдив- старши комисар Васил Димов.
Моментът на награждаването беше емоционален за Даяна и в същото време силно вдъхновяващ за нея да продължава да се развива в областта на изобразителното изкуство и да разказва истории с четка и цветове.

Творбите на малките художници ще бъдат експонирани в Изложбена зала „2019″ на улица „Гладстон“ в Пловдив до 30 май, а след това ще бъдат изпратени в гр. София, за да продължат да се съревновават в следващия етап на конкурса.